Vet du vad som skapar engagemang på jobbet? - Kompetens.se

Vet du vad som skapar engagemang på jobbet?

engagemang medarbetarstudier chef

En omtänksam chef som ser den enskilde individen och som lyssnar på sina medarbetare står högst upp på önskelistan i flertalet globala medarbetarstudier gjorda av Dale Carnegie Training.

Attraktiva arbetsplatser, höga bonusar och fina förmåner i all ära, men det som får medarbetaren att trivas och stanna är: en omtänksam närmaste chef, förtroende för företagsledningen och stolthet över organisationen.

Till skillnad från vad många kanske tror lämnar medarbetare i första hand inte en arbetsplats utan snarare sina chefer. Vad chefer gör, hur de agerar, vad de säger samt hur de säger det påverkar medarbetarens attityd och inställning till verksamheten som helhet.

– En medarbetare som blir sedd på arbetsplatsen och som känner sig delaktig och behövd stannar gärna kvar och blir också en organisations absolut största tillgång, konstaterar Berit Friman, vd för Dale Carnegie Training i Sverige.

En utmaning, men också en nödvändighet


Berit betonar vikten av ett bra klimat på arbetsplatsen för att inspirera medarbetarna att vilja prestera sitt absolut bästa. Det är en utmaning, men också en nödvändighet att skapa ett bra klimat på en arbetsplats för att lyckas bli en attraktiv arbetsgivare. Bästa betyg är när medarbetarna trivs och tycker att arbetsplatsen är så pass bra att de själva kommunicerar det.

En engagerad chef som försöker och göra sitt bästa för att skapa bra förutsättningar inger förtroende och har mycket att vinna. Medarbetare är också beredda att förlåta en chef som försöker, till skillnad från en chef som inte försöker. En självupptagen chef signalerar helt enkelt ointresse.

– En bra chef lyssnar på medarbetarna och tar sig tid med det informella samtalet. Det är viktigt och en ovärderlig investering.

Viktigt med tydliga målsättningar

En attraktiv arbetsplats drar till sig kompetens och blir därmed konkurrenskraftig på arbetsmarknaden vilket i synnerhet är viktigt inom de områden där det råder kompetensbrist.En tydlig målsättning där varje person känner att det egna arbetet är betydelsefullt för att nå de uppsatta målen är ytterligare en viktig komponent för att trigga medarbetare och få dem att känna sig delaktiga.

Läs mer om chefens betydelse för engagerade medarbetare: här

– Det råder en fantastisk entreprenörsanda i Sverige som bör uppmuntras, men för att det ska fungera i en stor organisation krävs tydliga ramar inom vilka kreativiteten får flöda. Det hjälper till att skapa den eftersträvansvärda motiverande känslan som inte går att forcera.

Praktisk tillämpning ger resultat

Dale Carnegie finns idag i över 90 länder och har stor erfarenhet av anpassade företagsutbildningar, coaching och personlig utveckling sedan 1912. Man har utvecklat sin egen framgångsrika metodik för att på bästa sätt möta sina kunders behov och hjälpa dem att uppnå sina mål.
– Det som utmärker vår metodik är främst hur vi gör det. En kurs hos oss är ingen passiv process du lyssnar dig igenom utan snarare ett aktivt prövande av olika metoder och tekniker, för att du som deltagare ska nå bästa resultat. Det här gäller även de workshops vi erbjuder. Det är den aktiva insatsen som resulterar i engagemang och resultat. Det är det fundamentala som vi vill förmedla.
Dale Carnegie är också noga med att alltid följa upp kunderna för att stämma av hur arbetet gått och vilka framsteg som gjorts.

– Det går, tvärt emot vad många tror, att mäta medarbetarengagemang och räkna ut ett företags vinst. Även det är vi experter på. Dale Carnegie Training finns över hela världen av en anledning och cirka 8 miljoner människor har gått våra program. Dale Carnegie är en pålitlig partner. Vi kan vår sak, avslutar Berit Friman.

Klicka här för att läsa mer om Dale Carnegie Training!

Text: Ofelia Graah-Hagelbäck

Dale Carnegie

dale-carnegie-logo

Dale Carnegie har för tredje året i rad blivit utsedd av TrainingIndustry.com till ett av världens topp-20 ledande utbildningsföretag inom ledarskapsutveckling. Dale Carnegie har mer än 290 kontor i över 90 länder och stöttar verksamheter både i och utanför Sverige.

Läs mer om chefens betydelse för engagerade medarbetare: här

Dale Carnegies bok ”Hur du vinner vänner och påverkar din omgivning” har av TIME Magazine utsetts till en av de bästa böckerna genom tiderna och den har lärt flera generationer hur man kommunicerar effektivt och blir en bättre ledare.

Mer läsning


elev_annons-header

Hur lär ditt barn sig bäst?

Lärande är i grunden alltid ett möte med den som kan – och den som ännu inte kan. Det spelar ingen roll om den som kan är en lärare, en kollega eller en video på internet. I många situationer är det du som förälder som ska lära ditt barn något de ännu inte kan. Hur kan du som förälder bäst stötta ditt barn i den processen?


Engagemang, anställda, personal

3 tips – skapa engagemang hos din personal

Att engagerade medarbetare skapar bättre resultat vet många men trots det har väldigt många företag svårt att skapa ett genuint engagemang bland sina anställda. Psykologen Emma Seppälä har tre tips för hur chefer kan skapa en kultur där engagemang frodas. Engagemang. Engagerade anställda, som känner en känslomässig koppling till företagets verksamhet och som brinner för [...]

produktivitet

Produktiv utan energi

Oavsett hur mycket kaffe vi dricker, hur ofta vi fyller på med energi i form av frukt och nötter eller hur många mikro-pauser vi tar så kommer energinivån ändå att variera under en arbetsdag, hur kan man vara produktiv då? För det flesta av oss följer energinivån över dagen ett tydligt mönster. Vissa har mest [...]

kalender

Misshandlar du din kalender?

Att kalendern är ett fantastiskt verktyg har de allra flesta av oss insett. Många av oss skulle till och med bli kallsvettiga av blotta tanken på att innehållet i våra kalendrar skulle försvinna. Vi vill absolut inta vara utan den men att misshandla den på alla möjliga sätt ser många inget problem med. Kalendern har [...]

ekonomiadministration konferenser

Ta kontroll över företagets möten

Allt fler väljer att bli avtalskunder hos BokningsBolaget. Inte så konstigt med tanke på alla fördelar det innebär. Att ha avtal med BokningsBolaget betyder inte bara bättre priser, effektivare ekonomiadministration och full kostnadskontroll. Servicen till alla som bokar konferenser internt förbättras eftersom de med ett enda samtal får professionell hjälp, snabb återkoppling och tydliga bekräftelser [...]

Prodaxa_header

Brister i projektledning kostar svenska företag miljarder årligen

Projekt som drar över tiden och inte håller budget är inget nytt. Men ett ännu vanligare problem, som kostar svenska företag miljarder årligen, är att en stor del projekt inte levererar den nytta de var tänkta att göra.  –Det är lätt för ett enskilt företag av lite storlek att det blir 100-tals miljoner som försvinner, [...]

nollmejl

Noll mejl i inkorgen! Är det möjligt?

Hur ska jag få kontroll på mejlen? När ska man läsa mejlen egentligen? Är det meningen att man ska få så mycket mejl? Hur gör folk? Frågorna om mejl-läsning är många. Jag menar att problemet egentligen handlar om brist på rutin och struktur för hur vi arbetar med mejl. Att läsa mejlen behöver inte vara [...]

klocka

Produktiv på under 2 min

När något som kräver en aktivitet fångar din uppmärksamhet är det viktigt du att skapar tydlighet i hur ”klart” ser ut och vad nästa konkreta steg är. GTD-metodiken lär oss att tänka så långt det bara går först och att handla sen. Detta på grund av att de utgör två separata fokusområden som kräver olika [...]

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. » Som en ny man!

Leave a comment

Your email address will not be published.

*