Ta kontroll över företagets möten - Kompetens.se

Ta kontroll över företagets möten

ekonomiadministration konferenser

Allt fler väljer att bli avtalskunder hos BokningsBolaget. Inte så konstigt med tanke på alla fördelar det innebär.

Att ha avtal med BokningsBolaget betyder inte bara bättre priser, effektivare ekonomiadministration och full kostnadskontroll. Servicen till alla som bokar konferenser internt förbättras eftersom de med ett enda samtal får professionell hjälp, snabb återkoppling och tydliga bekräftelser med hög personlig service.

Fördelarna med att bli avtalskund är som sagt många. Och fler och fler upptäcker dem. Det bekräftar Susanne Wikner som är key account manager med övergripande ansvar för BokningsBolagets avtalskunder.

-       I dagens slimmade organisationer saknas ofta de medarbetare som tidigare ansvarade för konferens- och mötesbokningarna. Dessa uppgifter har istället landat lite varstans i företaget, vilket inte är optimalt av flera olika anledningar. Genom att istället ringa oss sparar man mycket tid och eftersom vi är en stor aktör har vi styrkan och musklerna att förhandla fram bra priser. Dessutom har våra medarbetare en enorm kunskap om anläggningarna och är proffs på att matcha rätt mötesplats med rätt kund.

Statistik, uppföljning och samlingsfakturor

Att få kontroll över möteskostnaderna kan vara ganska knepigt i ett större företag. Visst kan en intern mötespolicy ange de ramar och villkor som gäller för bokning av möten och konferenser. Men problem uppstår när policyn inte följs, vilket inte är ovanligt när ansvaret för att boka möten hamnar hos fler och möteskostnaderna landar på olika utgiftskonton. BokningsBolaget erbjuder därför sina avtalskunder kontroll över kostnaderna genom att erbjuda statistik och uppföljning liksom samlingsfakturor.

-       Visst finns det fortfarande medarbetare som gärna bokar konferenser, men faktum är att de flesta tycker att det är en lättnad att lyfta luren och ringa till oss. I dagens slimmade organisationer har de flesta fullt upp med sina ordinarie arbetsuppgifter och har inte tid att lägga dem åt sidan när det ska bokas konferens.

En av dem som valt att bli avtalskund hos BokningsBolaget är Anders Pauser som är vd för facktidningsförlaget Nordreportern. Det är ett förlag som haft en stark tillväxt under de senaste åren och bland annat ger ut titlarna Kvalitetsmagasinet, Telekom idag och Miljö & Utveckling. Sedan 2010 arrangerar Nordreportern även återkommande konferenser och andra event kopplade till förlagets tidningar.

-       För oss var det ett strategiskt val att bli avtalskund hos BokningsBolaget, säger Anders. I dagsläget arrangerar vi ett tiotal konferenser per år som var och en har mellan 150 till 250 deltagare. Eftersom vår konferensverksamhet växer tycker vi att det känns viktigt att ha en professionell aktör i ryggen.

Ta kontroll över era möten redan idag!

Genvägen till enklare och bättre mötesbokningar

Ibland händer det att en konferens lockar fler deltagare än förväntat vilket gör att Nordreportern måste tänka om när det gäller lokal. Anders betonar hur skönt det är att samarbeta med en flexibel aktör som snabbt kan hitta ett nytt alternativ som passar när förutsättningarna ändras.

-       BokningsBolaget är väldigt professionella. De arbetar med den här typen av bokningar varje dag och håller sig uppdaterade om vad som händer på marknaden. De ger oss genomarbetade förslag och det är skönt att slippa ägna tid åt att jaga lokaler på egen hand. Genom vårt samarbete kan vi fokusera på konferensernas innehåll, vilket är vår starka sida.

Susanne Wikner avslutar med att sammanfatta fördelarna med att vara avtalskund hos BokningsBolaget.

Du slipper prisförhandla, sköta administrationen och ordna med det praktiska. Du behöver inte oroa dig över kvaliteten utan överlåter allting till oss. Vi samlar alla kostnader på en och samma faktura och ger dig detaljerad statistik över företagets möteskostnader. En god överblick helt enkelt, och en genväg till enklare och bättre mötesbokningar.

Mercuri International

bokningsbolaget_logo_360x48

Affärside: BokningsBolaget är en totalleverantör av konferenser och events i hela världen
Grundades: 1984
Ägare: fyra personer, alla verksamma i företaget
Anställda: Ca 35
Kontor: Nacka och Göteborg
Antal bokningar om året: ca 6000
Antal leverantörer: ca 3000
Mer information: www.bokningsbolaget.se

Mer läsning


elev_annons-header

Hur lär ditt barn sig bäst?

Lärande är i grunden alltid ett möte med den som kan – och den som ännu inte kan. Det spelar ingen roll om den som kan är en lärare, en kollega eller en video på internet. I många situationer är det du som förälder som ska lära ditt barn något de ännu inte kan. Hur kan du som förälder bäst stötta ditt barn i den processen?


Engagemang, anställda, personal

3 tips – skapa engagemang hos din personal

Att engagerade medarbetare skapar bättre resultat vet många men trots det har väldigt många företag svårt att skapa ett genuint engagemang bland sina anställda. Psykologen Emma Seppälä har tre tips för hur chefer kan skapa en kultur där engagemang frodas. Engagemang. Engagerade anställda, som känner en känslomässig koppling till företagets verksamhet och som brinner för [...]

produktivitet

Produktiv utan energi

Oavsett hur mycket kaffe vi dricker, hur ofta vi fyller på med energi i form av frukt och nötter eller hur många mikro-pauser vi tar så kommer energinivån ändå att variera under en arbetsdag, hur kan man vara produktiv då? För det flesta av oss följer energinivån över dagen ett tydligt mönster. Vissa har mest [...]

kalender

Misshandlar du din kalender?

Att kalendern är ett fantastiskt verktyg har de allra flesta av oss insett. Många av oss skulle till och med bli kallsvettiga av blotta tanken på att innehållet i våra kalendrar skulle försvinna. Vi vill absolut inta vara utan den men att misshandla den på alla möjliga sätt ser många inget problem med. Kalendern har [...]

ekonomiadministration konferenser

Ta kontroll över företagets möten

Allt fler väljer att bli avtalskunder hos BokningsBolaget. Inte så konstigt med tanke på alla fördelar det innebär. Att ha avtal med BokningsBolaget betyder inte bara bättre priser, effektivare ekonomiadministration och full kostnadskontroll. Servicen till alla som bokar konferenser internt förbättras eftersom de med ett enda samtal får professionell hjälp, snabb återkoppling och tydliga bekräftelser [...]

Prodaxa_header

Brister i projektledning kostar svenska företag miljarder årligen

Projekt som drar över tiden och inte håller budget är inget nytt. Men ett ännu vanligare problem, som kostar svenska företag miljarder årligen, är att en stor del projekt inte levererar den nytta de var tänkta att göra.  –Det är lätt för ett enskilt företag av lite storlek att det blir 100-tals miljoner som försvinner, [...]

nollmejl

Noll mejl i inkorgen! Är det möjligt?

Hur ska jag få kontroll på mejlen? När ska man läsa mejlen egentligen? Är det meningen att man ska få så mycket mejl? Hur gör folk? Frågorna om mejl-läsning är många. Jag menar att problemet egentligen handlar om brist på rutin och struktur för hur vi arbetar med mejl. Att läsa mejlen behöver inte vara [...]

klocka

Produktiv på under 2 min

När något som kräver en aktivitet fångar din uppmärksamhet är det viktigt du att skapar tydlighet i hur ”klart” ser ut och vad nästa konkreta steg är. GTD-metodiken lär oss att tänka så långt det bara går först och att handla sen. Detta på grund av att de utgör två separata fokusområden som kräver olika [...]

Be the first to comment on "Ta kontroll över företagets möten"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*