Svenskt ledarskap måste anpassas för att fungera i internationell miljö - Kompetens.se

Svenskt ledarskap måste anpassas för att fungera i internationell miljö

hälsa

I Sverige är vi duktiga på ledarskap, men det räcker inte i en internationell miljö. Vi behöver bli mer lyhörda för andra kulturer och förstå andra synsätt för att kunna fungera i en interkulturell miljö.

Det hävdar utbildningsföretaget BBi Communication, som arbetar med interkulturell kommunikation och ledarskap, språkutbildning och översättning.

–Svenskhet är väldigt annorlunda jämfört med andra kulturer på grund av sin platta hierarki. Vi uppfattas lätt som vaga och behöver bland annat bli tydligare i vår kommunikation, men också lära oss att förstå att vi och våra idéer inte är någon norm i världen, säger Erika Charbonnel, Sverigechef i BBi Communication.

– Precis som alla andra kulturer utgår vi från att vårt sätt är det rätta och det skapar lätt konflikter på arbetsplatser med medarbetare från olika länder.

Det svenska näringslivet behöver fler icke svenska ledare. I en allt mer global värld ställs helt nya krav på ledarskapet. Internationaliseringen ger väldigt mycket. Men kräver också ny förståelse och nya beteendemönster.

Bli bättre på internationell kommunikation

Levande exempel

–Vi svenskar tror lätt att vi är så internationella för att vi reser och talar språk, men hur står sig vårt ledarskap i en internationell miljö och hur upplevs vi svenskar av andra affärskulturer?

–Jag är ett bra exempel på det, säger Erika. Jag är född i Mexiko och har under mina småbarnsår bott i bland annat USA och Sri Lanka. Som vuxen har jag bott och arbetat i Frankrike och USA. Däremellan har jag gått i en internationell skola i Sverige. Jag talar svenska, engelska och franska och tycker nog att jag är ganska internationell. Men när jag flyttade till Frankrike och började arbeta där blev jag med ens väldigt svensk. Jag upplevde att mina grundläggande värderingar och mitt sätt att leda präglades starkt av den svenska kulturen, till exempel att man inte ska säga något om man inte har något vettigt att säga. Och i Frankrike talar man gärna och mycket utan att alltid ha så mycket att säga och jag framstod där som ointresserad och kanske inkompetent.

–En annan anekdot var när vi skulle inreda kontoret och jag bestämde att vi skulle sätta in soffor i ett av konferensrummen för till exempel utvecklingssamtal. Alla skrattade gott och veckan efter stod konferensbordet på plats. De hade trott att det var ett skämt. Och jag trodde å min sida att det var ett skämt när jag fick möteskallelse till kl. 18.00 en fredag. Vilket det inte var.image002

Kultur lika viktigt som språk

Det är viktigt att förstå att det ena ledarskapet inte är bättre än det andra, men att det är viktigt att anpassa sig till de förväntningar som finns i en kultur och kunna bemöta den. Det handlar om både nationell kultur och affärskultur.

Även när det gäller språkutbildning är det viktigt att inkludera den kulturella aspekten, då uttryck och formuleringar skiljer mellan länder med samma språk.

Erika Charbonnel talar även om vikten av att hjälpa familjer som flyttar ut eller till Sverige med att förstå den nya kulturen och fungera i den.

-Det måste fungera för hela familjen vid en flytt. Om medföljande är olycklig så drabbar det hela familjen. Därför är det så viktigt att förbereda dem på den process som en utlandsflytt innebär. Både att flytta ut och att komma hem är en enorm omställning.

BBi Communication AB

bbise

BBi Communication AB vänder sig till företagskunder med:

  • Utbildning i interkulturell kommunikation och ledarskap
  • Språkutbildning
  • Översättning
  • Öppna och skräddarsydda kurser. Klassrumsträning, one-to-one och blended learning.
  • BBi Communication finns i Sverige med tio medarbetare och en omsättning på ca elva miljoner kronor, samt i Finland, Danmark och Spanien.
  • BBi ingår jämte Key Relocation i gruppen Key International, som omsätter 80 milj kr.
  • Kontakta oss: info@bbi.se

BESÖK GÄRNA BBi’s HEMSIDA FÖR MER KUNSKAP OM INTERKULTURELL KOMMUNIKATION

Mer läsning


elev_annons-header

Hur lär ditt barn sig bäst?

Lärande är i grunden alltid ett möte med den som kan – och den som ännu inte kan. Det spelar ingen roll om den som kan är en lärare, en kollega eller en video på internet. I många situationer är det du som förälder som ska lära ditt barn något de ännu inte kan. Hur kan du som förälder bäst stötta ditt barn i den processen?


Engagemang, anställda, personal

3 tips – skapa engagemang hos din personal

Att engagerade medarbetare skapar bättre resultat vet många men trots det har väldigt många företag svårt att skapa ett genuint engagemang bland sina anställda. Psykologen Emma Seppälä har tre tips för hur chefer kan skapa en kultur där engagemang frodas. Engagemang. Engagerade anställda, som känner en känslomässig koppling till företagets verksamhet och som brinner för [...]

produktivitet

Produktiv utan energi

Oavsett hur mycket kaffe vi dricker, hur ofta vi fyller på med energi i form av frukt och nötter eller hur många mikro-pauser vi tar så kommer energinivån ändå att variera under en arbetsdag, hur kan man vara produktiv då? För det flesta av oss följer energinivån över dagen ett tydligt mönster. Vissa har mest [...]

kalender

Misshandlar du din kalender?

Att kalendern är ett fantastiskt verktyg har de allra flesta av oss insett. Många av oss skulle till och med bli kallsvettiga av blotta tanken på att innehållet i våra kalendrar skulle försvinna. Vi vill absolut inta vara utan den men att misshandla den på alla möjliga sätt ser många inget problem med. Kalendern har [...]

ekonomiadministration konferenser

Ta kontroll över företagets möten

Allt fler väljer att bli avtalskunder hos BokningsBolaget. Inte så konstigt med tanke på alla fördelar det innebär. Att ha avtal med BokningsBolaget betyder inte bara bättre priser, effektivare ekonomiadministration och full kostnadskontroll. Servicen till alla som bokar konferenser internt förbättras eftersom de med ett enda samtal får professionell hjälp, snabb återkoppling och tydliga bekräftelser [...]

Prodaxa_header

Brister i projektledning kostar svenska företag miljarder årligen

Projekt som drar över tiden och inte håller budget är inget nytt. Men ett ännu vanligare problem, som kostar svenska företag miljarder årligen, är att en stor del projekt inte levererar den nytta de var tänkta att göra.  –Det är lätt för ett enskilt företag av lite storlek att det blir 100-tals miljoner som försvinner, [...]

nollmejl

Noll mejl i inkorgen! Är det möjligt?

Hur ska jag få kontroll på mejlen? När ska man läsa mejlen egentligen? Är det meningen att man ska få så mycket mejl? Hur gör folk? Frågorna om mejl-läsning är många. Jag menar att problemet egentligen handlar om brist på rutin och struktur för hur vi arbetar med mejl. Att läsa mejlen behöver inte vara [...]

klocka

Produktiv på under 2 min

När något som kräver en aktivitet fångar din uppmärksamhet är det viktigt du att skapar tydlighet i hur ”klart” ser ut och vad nästa konkreta steg är. GTD-metodiken lär oss att tänka så långt det bara går först och att handla sen. Detta på grund av att de utgör två separata fokusområden som kräver olika [...]

Be the first to comment on "Svenskt ledarskap måste anpassas för att fungera i internationell miljö"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*