Individanpassning är hemligheten bakom framgångsrik utveckling - Kompetens.se

Individanpassning är hemligheten bakom framgångsrik utveckling

förutsättningar självkännedom utmaningar

Att varje människa är unik med sina egna förutsättningar och utmaningar är en grundfilosofi för utbildningsföretaget SLG Thomas International. Därför har företagets VD Per Falck i mer än 30 år utbildat och utvecklat individer med hjälp av ThomasSystemet.

– Vi gör inte utbildningar för en grupp på 15 utan för 15 individer, säger Per Falck.

När Per Falck fick upp ögonen för ThomasSystemet i slutet av 1980-talet så visste han att han var något stort på spåren. Äntligen fanns det en metod för att analysera utbildningsdeltagare och medarbetarnas beteendemässiga egenskaper för att både kunna skräddarsy deras utbildning och förbättra arbetet på arbetsplatsen.

– Det ger fantastiska resultat. Två människor som arbetar tillsammans tror ofta att de känner varandras personlighet.Så är dock sällan fallet. Genom att använda ThomasSystemet så får de bägge bättre kunskap om varandra och instruktioner för att maximera varandras arbetsprestationer.

Just möjligheten att enkelt få en bra självkännedom och få insikt i hur ens medarbetare fungerar är också det som SLGs kunder oftast påtalar som den största fördelen med systemet.

– Det är otroligt att man kan få veta så mycket om någon med så små medel på så kort tid, säger han.

Thomas Person Profil Analys (PPA) är ett forskningsbaserat psykologiskt bedömningsverktyg som utvecklades 1958 av Dr Thomas Hendrickson utifrån William Moulton Marstons DISC-teorier och de senaste 30 åren har systemet varit det ledande bedömningsverktyget i branschen. Genom välja 48 adjektiv utifrån en uppsättning om 96 adjektiv analyserar ThomasSystemet hur personer interagerar med sin miljö, hur de ser sig själva, hur de uppträder under press och hur de vill att andra skall se dem. Allt detta för att skapa en förståelse för individens förutsättningar och utmaningar. Något som Per Falck tycker är extremt viktigt för alla organisationer.

– Det är helt avgörande. Alla personalchefer borde skämmas om de har ”grupper” av anställda när det handlar om individer, säger han.

Med ThomasSystemet får man förutom ThomasPPA även tillgång till befattningsanalys, kapacitettest, kompetensanalys, teamanalys, emotionell intelligensanalys och dessutom tillgång till en rekryteringsportal.

Genom att utbildas i ThomasSystemet blir du certifierad användare av systemet men arbetet tar inte slut i och med certifieringen. För att garantera att verktygen används korrekt så håller SLG löpande kontakt med sina kunder.

– En kund till oss utbildas och när de klarat certifieringsprovet så har de rätt att använda systemet själva. Sen har vi krav på att våra konsulter ska träffa sina kunder minst tre gånger per år, säger Per Falck

SLG Thomas International

SLG-Thomas-Logo

SLG grundades i Sverige 1983 har utbildat kunder i de flesta branscher. Våra koncept är utvecklade för att användas inom alla typer av organisationer och företag stora som små.
Sedan 1990 har vi rättigheterna för ThomasSystemet i Sverige och 17 europeiska länder. Den senaste etableringen är i Kazakstan och Azerbajan. Thomas har varit ledande inom bedömningsverktyg i 30 år. Vi erbjuder verktyg på 56 språk och finns tillgängliga i mer än 100 länder. Idag arbetar vi med 32.000 företag och 250.000 utbildade Thomas användare världen över. Våra kunder finns i alla typer av verksamheter av alla storlekar vilka genomför mer än 1,5 miljoner bedömningar varje år.

Våra metoder bygger på engagemang och delaktighet hos deltagarna. Genom att aktivt arbeta med lösningar och träna i grupp, lär vi oss att omsätta kunskaper i konkret handling. Våra utvecklingsprogram är inte föreläsningar, utan en kombination av föreläsning, problemlösning, övning och uppföljning.

För mer information besök vår hemsida: www.thomasinternational.net

Mer läsning


elev_annons-header

Hur lär ditt barn sig bäst?

Lärande är i grunden alltid ett möte med den som kan – och den som ännu inte kan. Det spelar ingen roll om den som kan är en lärare, en kollega eller en video på internet. I många situationer är det du som förälder som ska lära ditt barn något de ännu inte kan. Hur kan du som förälder bäst stötta ditt barn i den processen?


Engagemang, anställda, personal

3 tips – skapa engagemang hos din personal

Att engagerade medarbetare skapar bättre resultat vet många men trots det har väldigt många företag svårt att skapa ett genuint engagemang bland sina anställda. Psykologen Emma Seppälä har tre tips för hur chefer kan skapa en kultur där engagemang frodas. Engagemang. Engagerade anställda, som känner en känslomässig koppling till företagets verksamhet och som brinner för [...]

produktivitet

Produktiv utan energi

Oavsett hur mycket kaffe vi dricker, hur ofta vi fyller på med energi i form av frukt och nötter eller hur många mikro-pauser vi tar så kommer energinivån ändå att variera under en arbetsdag, hur kan man vara produktiv då? För det flesta av oss följer energinivån över dagen ett tydligt mönster. Vissa har mest [...]

kalender

Misshandlar du din kalender?

Att kalendern är ett fantastiskt verktyg har de allra flesta av oss insett. Många av oss skulle till och med bli kallsvettiga av blotta tanken på att innehållet i våra kalendrar skulle försvinna. Vi vill absolut inta vara utan den men att misshandla den på alla möjliga sätt ser många inget problem med. Kalendern har [...]

ekonomiadministration konferenser

Ta kontroll över företagets möten

Allt fler väljer att bli avtalskunder hos BokningsBolaget. Inte så konstigt med tanke på alla fördelar det innebär. Att ha avtal med BokningsBolaget betyder inte bara bättre priser, effektivare ekonomiadministration och full kostnadskontroll. Servicen till alla som bokar konferenser internt förbättras eftersom de med ett enda samtal får professionell hjälp, snabb återkoppling och tydliga bekräftelser [...]

Prodaxa_header

Brister i projektledning kostar svenska företag miljarder årligen

Projekt som drar över tiden och inte håller budget är inget nytt. Men ett ännu vanligare problem, som kostar svenska företag miljarder årligen, är att en stor del projekt inte levererar den nytta de var tänkta att göra.  –Det är lätt för ett enskilt företag av lite storlek att det blir 100-tals miljoner som försvinner, [...]

nollmejl

Noll mejl i inkorgen! Är det möjligt?

Hur ska jag få kontroll på mejlen? När ska man läsa mejlen egentligen? Är det meningen att man ska få så mycket mejl? Hur gör folk? Frågorna om mejl-läsning är många. Jag menar att problemet egentligen handlar om brist på rutin och struktur för hur vi arbetar med mejl. Att läsa mejlen behöver inte vara [...]

klocka

Produktiv på under 2 min

När något som kräver en aktivitet fångar din uppmärksamhet är det viktigt du att skapar tydlighet i hur ”klart” ser ut och vad nästa konkreta steg är. GTD-metodiken lär oss att tänka så långt det bara går först och att handla sen. Detta på grund av att de utgör två separata fokusområden som kräver olika [...]

Be the first to comment on "Individanpassning är hemligheten bakom framgångsrik utveckling"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*